Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 19 marca 2010
19 mar 10, 17:18 Największe obroty w historii GPW Open Finance Komentarz
Brak ważnych publikacji makroekonomicznych z USA i Polski zadecydował, że wydarzeniem dnia na obu rynkach było rozliczenie marcowych serii instrumentów pochodnych.zwiń
19 mar 10, 17:15 Zima nie zamroziła wzrostu, ale pasażerowie nie kupią już biletu w kasie Onet Agencyjne
Narodowy Bank Polski zarobił pieniądze dla budżetu państwa i to jest zysk tygodnia. Obraz gospodarki psuje jednak pozew Komisji Europejskiej przeciw Polsce i kolejna kłótnia na kolei, w wyniku której stracą pasażerowie. Pociesza tylko fakt, że sroga zima nie przeszkodziła wzrostowi gospodarczemu.zwiń
19 mar 10, 17:07 Szwajcaria: padł rekord wysokich energii IAR Agencyjne
W najpotężniejszym na świecie akceleratorze cząstek - Wielkim Zderzaczu Hadronów - ponownie padł rekord wysokich energii . Europejscy fizycy pobili tym samym własny rekord ustanowiony w grudniu.zwiń
19 mar 10, 17:05 Złoty przed okresem konsolidacji na poziomach 3,86-3,91/EUR PAP Agencyjne
Zdaniem ekonomisów, złoty w przyszłym tygodniu znajdzie się w okresie konsolidacji i handlowany będzie w przedziale 3,86-3,91 za euro. Notowania PLN mogą się zmienić pod wpływem zmienności wartości dolara, wydarzeń na giełdach i dalszych wieści z Grecji. Na rynku FI spodziewana jest kontynuacja korekty, która podniesie poziomy rentowności.zwiń
19 mar 10, 17:03 EUR/USD coraz bliżej dołka TMS Brokers Komentarz
Eurodolar po nieudanej próbie pokonania poziomu 1,3800, odbił się od tego oporu, zniżkując wczoraj w okolice 1,3600. Dziś w godzinach porannych wsparcie to zostało pokonane.zwiń
19 mar 10, 17:02 Rynek międzynarodowy FTS Capital Group Komentarz
Tydzień na rynku eurodolara kończy się mocnym akcentem podażowym. Byki mogą czuć się bardzo rozczarowane. Kiedy po wybiciu z ostatniej konsolidacji i pokonaniu poziomu 1,37 wydawało się że wzrostowa korekta na EUR/USD dojdzie przynajmniej do 1,40. Wybicie okazało się jednak pułapką a poziom 1,38 skutecznie zatrzymał kupujących.zwiń
19 mar 10, 17:01 Tydzień pod znakiem konsolidacji notowań EUR/PLN TMS Brokers Komentarz
Miniony tydzień na polskim rynku walutowym upłynął pod znakiem konsolidacji notowań złotego. Kurs EUR/PLN poruszał się w tym czasie w przedziale wahań 3,8600 – 3,9000.zwiń
19 mar 10, 17:00 Warszawskie wiedźmy mocno zakręciły kursami akcji Gold Finance Komentarz
Można sądzić, że gdyby nie dzień rozliczania kontraktów terminowych, indeksy na warszawskim parkiecie zaliczyłyby sporą korektę. Zanosiło się na to przez większą część dnia. Mocne spadki akcji sporej części spółek wchodzących w skład WIG20, błyskawicznie „poszły w niepamięć” i zamieniły się w mocne wzrosty.zwiń
19 mar 10, 16:41 Grecja i Bank Indii umocniły dolara, złoty traci XTB Komentarz
Piątek przyniósł kontynuację osłabienia złotego, przede wszystkim w relacji do franka szwajcarskiego. Złoty stracił też wobec wszystkich głównych walut na przestrzeni całego minionego tygodnia, głównie w wyniku realizacji zysków po bardzo silnym wcześniej umocnieniu.zwiń
19 mar 10, 16:29 Zysk i strata tygodnia. Odc. 25 Tv Onet Tv
Narodowy Bank Polski zarobił pieniądze dla budżetu państwa i to jest zysk tygodnia. Obraz gospodarki psuje jednak pozew Komisji Europejskiej przeciw Polsce i kolejna kłótnia na kolei, w wyniku której stracą pasażerowie. Pociesza tylko fakt, że sroga zimazwiń
19 mar 10, 16:27 UBS podniósł prognozę wzrostu PKB Polski w br. do 3,0 proc. PAP Agencyjne
Szwajcarski bank inwestycyjny UBS podniósł w piątek prognozę wzrostu PKB dla Polski za 2010 r. do 3,0 proc. z 2,6 proc. W 2011 r. UBS spodziewa się przyspieszenia do 3,9 proc., głównie w reakcji na wydatki na inwestycje i poprawę globalnej koniunktury.zwiń
19 mar 10, 16:23 Grecja powinna rozważyć ogłoszenie niewypłacalności - Sarrazin z Bundesbanku PAP Agencyjne
Grecja powinna być przygotowana na ogłoszenie niewypłacalności, jeśli kraj ten nie będzie w stanie spłacić swojego długu - uważa członek zarządu Bundesbanku Thilo Sarrazin.zwiń
19 mar 10, 16:21 Na rynku stali gorzej już nie będzie Nowy Przemysł Prasa
Jak przewidują eksperci, produkcja stali zwiększy się zarówno na świecie, jak i w Polsce. Już w 2011 roku padnie kolejny rekord świata - miliard ton wyprodukowanej stali. Niekorzystny trend zaczyna się odwracać.zwiń
19 mar 10, 16:18 Prezes ArcelorMittal Poland: wypatrywanie koniunktury Nowy Przemysł Prasa
Rozmowa z Sanjayem Samaddarem, dyrektorem generalnym ArcelorMittal na Europę Wschodnią, prezesem zarządu ArcelorMittal Poland S.A.zwiń
19 mar 10, 15:56 PKP: przetarg na wykonawcę nowego Dworca Głównego w Krakowie PAP Agencyjne
PKP ogłosiły przetarg na wykonawcę nowego dworca kolejowego Kraków Główny. Inwestycja o wartości 119 mln zł ma zostać oddana do użytku w drugim kwartale 2012 roku.zwiń
19 mar 10, 15:53 Niemcy: uchwalono budżet z rekordowym zadłużeniem PAP Agencyjne
Niemiecki Bundestag uchwalił w piątek ustawę budżetową na 2010 r., która zakłada rekordowe w historii RFN nowe zadłużenie na poziomie 80,2 mld euro.zwiń
19 mar 10, 15:51 PKP Intercity i koleje niemieckie zacieśniają współpracę PAP Agencyjne
Od grudnia na obsługiwanej wspólnie przez PKP Intercity i koleje niemieckie trasie Berlin - Warszawa przybędą dwa pociągi - poinformował w piątek rzecznik PKP Intercity Paweł Ney. To wynik czwartkowego spotkania prezesów obu spółek.zwiń
19 mar 10, 15:22 W.Brytania: rośnie groźba pierwszego od 16 lat strajku na kolei PAP Agencyjne
Kolejna grupa brytyjskich kolejarzy opowiedziała się w głosowaniu za strajkiem z powodu sporu o płace i zmiany w systemie pracy - podał w piątek związek zawodowy RMT. Zwiększa to prawdopodobieństwo pierwszego od 16 lat ogólnokrajowego strajku na kolei.zwiń
19 mar 10, 15:18 Komentarz popołudniowy - rynek złotego EFIX Dom Maklerski S.A. Komentarz
Wczorajszy spadek eurodolara zatrzymał się mniej więcej w prezentowanej w ostatnich raportach ważnej strefie wsparcia i w jej obrębie zaczęła się budować lokalna konsolidacja.zwiń
19 mar 10, 15:04 Kalejdoskop gospodarczy Fotoreportaż Fotoreportaż
Wydarzenia tygodnia na zdjęciachzwiń

jutro - poniedziałek, 1 września 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
03:35Japonia - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień
08:00Niemcy - PKB s.a. - fin.II kw.
08:00Niemcy - PKB n.s.a. - fin.II kw.
09:00Polska - Indeks PMI dla przemysłuSierpień
09:00Polska - Wskaźnik Rynku Pracy wg BIECSierpień
09:55Niemcy - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień
10:30Wlk. Brytania - Podaż pieniądza M4Lipiec
10:30Wlk. Brytania - Indeks PMI dla przemysłuSierpień

Najbliższe dni wolne na rynkach

Pon, 1 wrz 14USA - Święto Pracy
Pią, 3 paź 14Niemcy - Święto Zjednoczenia Niemiec
Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie

Najbliższe terminy podatkowe

5 września 2014 (piątek)ZUS - Składkę na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne odprowadzają jednostki budżetowe, zakłady...
8 września 2014 (poniedziałek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
8 września 2014 (poniedziałek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...
10 września 2014 (środa)ZUS - W tym terminie z ZUS rozliczają się przedsiębiorcy opłacający składki za siebie. Składka...
15 września 2014 (poniedziałek)ZUS - Termin płatności składek oraz złożenia deklaracji przez pracodawców zatrudniających...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.