Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 30 kwietnia 2010
30 kwi 10, 11:55 DM Banku BPS podwyższył cenę docelową dla BBI Zeneris do 1,51 zł PAP Agencyjne
Dom Maklerski Banku BPS w raporcie z 21 kwietnia podtrzymał rekomendację "kupuj" dla BBI Zeneris, podwyższając cenę docelową dla akcji spółki do 1,51 zł z 1,40 zł.zwiń
30 kwi 10, 11:50 Analiza techniczna: DGA ING Securities Analiza
Akcje spółki DGA od lutego 2009 r. znajdują się w trendzie wzrostowym. Dynamiczna fala aprecjacji, która trwała do pierwszej połowy listopada ub. r. podniosła ceny z poziomu 1,5 zł do poziomu 4,9 zł.zwiń
30 kwi 10, 11:46 Zapisy na 7 milionów akcji PZU IAR Agencyjne
Ponad ćwierć miliona inwestorów indywidualnych złożyło zapisy na 7 milionów akcji PZU - informuje Ministerstwo Skarbu. Stanowi to 28% całej oferty.zwiń
30 kwi 10, 11:44 Pamiętaj o dochodach zagranicznych! Grant Thornton Analiza
Dla podatnika, który uzyskał dochody za granicą,  najważniejsze są dwa zagadnienia: określenie rezydencji podatkowej oraz ustalenie, czy dochody uzyskane za granicą podlegają również opodatkowaniu w Polsce, czy też są zwolnione od opodatkowania.zwiń
30 kwi 10, 11:40 Szansa przynajmniej na 8% zysku na debiucie PZU Home Broker Analiza
Przeciętnie licząc spółki Skarbu Państwa były sprzedawane w ostatnich latach 6% poniżej średniej wyceny fundamentalnej. Podczas debiutu to dyskonto było w całości niwelowane i pojawiała się blisko 5-proc. premia – wskazuje analiza Home Broker Doradcy Finansowi. Powielenie tego wzorca w przypadku PZU dawałoby szanse na wyraźne zyski mimo, że  cena emisyjna została ustalona na maksymalnym poziomie.zwiń
30 kwi 10, 11:37 Kryzys trwał za krótko Rynek Spożywczy Prasa
Z Pawłem Jagiełło, partnerem z grupy Konsultingowej Jagiełło, Wrębiak i Wspólnicy, z głównym ekonomistą BGŻ Dariuszem Winkiem oraz z Jackiem Woźniakiem, partnerem w Enterprise Investors, o fuzjach, przejęciach i upadłościach w branży spożywczej rozmawia Jan Bazyl Lipszyc.zwiń
30 kwi 10, 11:36 Prezes BZ WBK o kredytach i kryzysie Audio Radio PiN Audio
Koniec kryzysu? Kryzys się przepoczwarza - mieliśmy fazę kryzysu kredytowego, kryzysu finansowego, międzybankowego. Dzisiaj jest faza kryzysu państwowego - mówi w radiu PiN Mateusz Morawiecki, prezes banku BZ WBK. - Jesteśmy w fazie kryzysu nadmiernego zadłużenia niektórych państw.zwiń
30 kwi 10, 11:34 Raport walutowy - 30.04 Tv TMS Brokers Tv
Raport walutowy TMS Brokers z dnia 30.04zwiń
30 kwi 10, 11:34 Memorandum dotyczące wyroku Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w sprawie Google Kancelaria Prawna M. Szulikowski i Partnerzy Analiza
Dnia 23 marca 2010 roku Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej (potocznie Europejski Trybunał Sprawiedliwości, dalej „ETS”) orzekł, iż właściciel wyszukiwarki internetowej Google France Inc. i Google Inc. (dalej „Google”) nie naruszył prawa znaków towarowych, umożliwiając reklamodawcom nabywanie słów kluczowych odpowiadającym znakom towarowym ich konkurentów.zwiń
30 kwi 10, 11:29 Kopex i Famur nie przeszły do kolejnego etapu prywatyzacji Remagu PAP Agencyjne
Do kolejnego etapu prywatyzacji Remagu dopuszczone zostały dwie firmy: AB Consulting z Opola i Węglokoks z Katowic - podał resort skarbu w komunikacie. Oznacza to, że odrzucone zostały propozycje giełdowego Kopeksu i Famuru.zwiń
30 kwi 10, 11:23 Inwestorzy oczekują na dane z USA o PKB TMS Brokers Komentarz
Na początku dzisiejszej sesji notowania EUR/PLN pozostają stabilne w pobliżu poziomu 3,9000. Kurs euro względem złotego odreagował ostatnie osłabienie, jakie miało miejsce na fali pogorszenia nastrojów pod wpływem problemów gospodarczych w Eurolandzie.zwiń
30 kwi 10, 11:22 Stopa bezrobocia w Eurolandzie w III 2010 r. bez zmian, 10,0 proc. PAP Agencyjne
Stopa bezrobocia w strefie euro w marcu 2010 r. ,po uwzględnieniu czynników sezonowych, wyniosła 10,0 proc., wobec również 10,0 proc. w lutym - poinformował w piątek Eurostat, urząd statystyczny Unii Europejskiej.zwiń
30 kwi 10, 11:20 Inflacja w strefie euro w kwietniu 2010 r. zgodna z szacunkami PAP Agencyjne
Inflacja w strefie euro wyniosła w kwietniu 2010 r., w ujęciu rocznym, 1,5 proc. - podał w piątek Eurostat, biuro statystyczne Unii Europejskiej, w komunikacie we wstępnych wyliczeniach.zwiń
30 kwi 10, 11:14 Barroso przeciwny zapisom o możliwości wykluczenia ze strefy euro PAP Agencyjne
Przewodniczący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso jest przeciwny wprowadzeniu w traktatach unijnych zapisu o możliwości wykluczenia państwa ze strefy euro, ewentualności dyskutowanej m.in. w Niemczech - pisze w piątek dziennik "Hamburger Abendblatt".zwiń
30 kwi 10, 11:08 Nordea OFE, ING OFE i AXA OFE pozyskały najwięcej klientów w kwietniu PAP Agencyjne
Liczba uczestników funduszy emerytalnych wzrosła w kwietniu o 9,1 tys. osób do 14,56 mln osób. Najwięcej klientów pozyskały Nordea OFE, ING OFE i AXA OFE, najwięcej klientów stracił Polsat - poinformowały w piątkowym raporcie Analizy Online.zwiń
30 kwi 10, 11:07 NTT ma kontrakt z BIW Koncept o wartości 37,46 mln zł netto PAP Agencyjne
NTT System podpisało kontrakt z Biurem Informatyczno-Wdrożeniowym Koncept na dostawę towarów. Wartość zamówienia netto to 37,46 mln zł - podała spółka w komunikacie.zwiń
30 kwi 10, 11:06 Końcówka tygodnia zdominowana przez ofertę PZU Home Broker Komentarz
Końcówka tygodnia na naszym parkiecie jest zdominowana przez doniesienia dotyczące oferty publicznej walorów PZU. Już wiemy, że cieszyła się dużym zainteresowaniem drobnych inwestorów, dopisały też instytucje. Cena emisyjna ustaliła się na maksymalnym poziomie z wyznaczonego wcześniej przedziału.zwiń
30 kwi 10, 11:05 Czy za 3 lata ponownie będzie potrzebna pomoc Grecj? Saxo Bank Komentarz
Grecja wprowadza plan oszczędnościowy m.in. zamrożenie płac w sektorze publicznym (zamiast 14 – 12 wypłat), podnosi VAT. To pomoże najprawdopodobniej europejskim indeksom w pozytywnym otwarciu. Jednak zagłębiając się w szczegóły nie wygląda to już tak dobrze. Używając prostego języka, Grecja mimo wszystko nie będzie w stanie obsłużyć swojego zadłużenia. Kolejny *bailout* za 3 lata?zwiń
30 kwi 10, 11:01 SEC zawiadamia prokuraturę w sprawie Goldman Sachs The Washington Post Prasa
30 kwi 10, 10:51 Metro widzi światełko w ekonomicznym tunelu Reuters Agencyjne
Niemiecka sieć handlowa Metro widzi wstępne oznaki, że najgorsza faza kryzysu gospodarczego minęła. W piątek firma przedstawiła lepsze od oczekiwanych wyniki kwartalne.zwiń

jutro - poniedziałek, 27 października 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
09:00Polska - Wskaźnik Wyprzedzający Koniunktury wg BIECPaździernik
10:00Strefa euro - Podaż pieniądza M3Wrzesień
10:00Niemcy - Indeks instytutu IfoPaździernik
15:00USA - Indeks podpisanych umów kupna domówWrzesień

Najbliższe dni wolne na rynkach

Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie
Pią, 26 gru 14Polska - Drugi Dzień Bożego Narodzenia
Śr, 31 gru 14Niemcy - dzień wolny

Najbliższe terminy podatkowe

jutro - 27 października 2014 (poniedziałek)AKCYZA - Podatnicy podatku akcyzowego rozliczają akcyzę.
jutro - 27 października 2014 (poniedziałek)VAT - Rozliczenie podatku od towarów i usług za poprzedni miesiąc - VAT 7.
7 listopada 2014 (piątek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
7 listopada 2014 (piątek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...
10 listopada 2014 (poniedziałek)ZUS - W tym terminie z ZUS rozliczają się przedsiębiorcy opłacający składki za siebie. Składka...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.