Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 18 maja 2010
18 maja 10, 15:01 MF uważa, że reguły oceny kryt. inflacyjnego przez KE i EBC są obecnie mniej przejrzyste PAP Agencyjne
Ministerstwo Finansów, na podstawie opublikowanego przez Komisję Europejską w ubiegłym tygodniu "Raportu o konwergencji 2010", uważa, że reguły oceny wypełnienia kryterium inflacyjnego zapisanego w Traktacie z Maastricht stają się obecnie mniej przejrzyste niż dotychczas.zwiń
18 maja 10, 15:00 Emperia rozmawia o przejęciach, podtrzymuje prognozy na 2010 rok PAP Agencyjne
Emperia Holding prowadzi rozmowy z kilkoma małymi i średnimi podmiotami na temat przejęć, podtrzymuje też prognozy na 2010 rok, zakładające wzrost przychodów do 6 mld zł i 200 mln zł inwestycji - poinformował na wtorkowej konferencji prasowej prezes spółki Artur Kawa.zwiń
18 maja 10, 14:35 W maju liczba osób oczekujących zahamowania inflacji zmniejszyła się PAP Agencyjne
Majowe badania oczekiwań inflacyjnych pokazują, że w porównaniu do kwietnia liczba osób oczekujących zahamowania inflacji spadła - podał Ipsos w komunikacie.zwiń
18 maja 10, 14:34 Sygnity liczy na zysk operacyjny w III kw., ale bardziej prawdopodobny w IV kw. PAP Agencyjne
Sygnity spodziewa się, że pierwszy w 2010 r. zysk operacyjny pokaże w III kw. ale bardziej realne, że nastąpi to w IV kw. Cały rok grupa może zamknąć z wynikiem operacyjnym zbliżonym do zera. Spółka ma podpisaną umowę w sprawie sprzedaży Geomaru, ale nie wiadomo, kiedy będzie ona sfinalizowana - poinformował wiceprezes Piotr Wierzbicki.zwiń
18 maja 10, 14:33 Arctic Paper po III kw. podejmie decyzję co do inwestycji w rozbudowę mocy PAP Agencyjne
Arctic Paper po trzecim kwartale podejmie decyzję, czy rozpocznie inwestycję w zwiększenie mocy produkcyjnych w fabryce w Kostrzynie. Spółka może także zainwestować w elektrownie energii odnawialnej w Szwecji i w Niemczech, w takim wypadku rozważy emisję akcji lub obligacji w celu sfinansowania inwestycji.zwiń
18 maja 10, 14:32 Grecja już dostała pomoc UE, od 10 krajów strefy euro PAP Agencyjne
Grecja już dostała pomoc finansową UE , od 10 krajów strefy euro - poinformował grecki resort finansów we wtorek w komunikacie.zwiń
18 maja 10, 14:32 Emperia może osiągnąć w 2010 roku 85 mln zł zysku netto PAP Agencyjne
Emperia ocenia, że w 2010 roku może osiągnąć 85 mln zł zysku netto - poinformował na wtorkowej konferencji prezes Emperii Artur Kawa.zwiń
18 maja 10, 14:31 Mazowsze chce sprzedać udziały w spółkach kolejowych PAP Agencyjne
Zarząd województwa mazowieckiego chce sprzedać udziały w spółkach Koleje Mazowieckie i Przewozy Regionalne - poinformował we wtorek członek zarządu województwa Piotr Szprendałowicz.zwiń
18 maja 10, 14:30 Samar: w kwietniu spadła produkcja samochodów osobowych PAP Agencyjne
W kwietniu 2010 roku produkcja samochodów osobowych wyniosła 74 tys. 391 sztuk, co oznacza spadek o 8,4 proc. w ujęciu miesięcznym i wzrost o 0,75 proc. w skali roku - podał we wtorek Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar.zwiń
18 maja 10, 14:17 Za kulisami festiwalu w Cannes kiełkuje ostrożny optymizm Reuters Agencyjne
Festiwal filmowy w Cannes przekroczył wczoraj półmetek, zaś wśród dystrybutorów kupujących i sprzedających filmy zaczyna kiełkować ostrożny optymizm, że być może ciężkie czasy mają się ku końcowi.zwiń
18 maja 10, 13:57 Millennium DM obniżył rekomendację dla Pekao do "redukuj" PAP Agencyjne
Analitycy Millennium DM, w raporcie z 12 maja, obniżyli rekomendację dla Pekao SA do "redukuj" z "neutralnie" ustalając cenę docelową banku na poziomie 153,9 zł.zwiń
18 maja 10, 13:57 B. pracownik Lotos Paliwa oskarżony o korupcję PAP Agencyjne
Do pięciu lat więzienia grozi 38-letniemu Jakubowi D., b. specjaliście ds. inwestycyjnych w spółce Lotos Paliwa, oskarżonemu o przyjęcie korzyści majątkowych w wysokości prawie 25 tys. zł.zwiń
18 maja 10, 13:55 Jak nisko może spaść euro? Easy Forex Analiza
Euro osiągnęło wczoraj 4-letnie minimum do dolara. Euro znalazło się pod presją wywołaną obawami, iż pakiet ratunkowy Unii Europejskiej nie zdoła powstrzymać kryzysu fiskalnego a cięcia budżetowe mocno zadłużonych krajów zahamują wzrost gospodarczy w strefie euro. Natomiast bezpośrednią przyczyną poniedziałkowej fali przeceny był wzrost kosztów zadłużenia w Portugalii i Hiszpanii oraz plotka, że Francja może opuścić strefę euro.zwiń
18 maja 10, 13:53 Samar: w kwietniu spadła produkcja samochodów osobowych PAP Agencyjne
18 maja 10, 13:52 B. pracownik Lotos Paliwa oskarżony o korupcję PAP Agencyjne
18 maja 10, 13:50 W czwartek ogłoszenia w prasie ws. stoczniowych przetargów PAP Agencyjne
Wiceminister skarbu Adam Leszkiewicz powiedział PAP, że w czwartek ukażą się ogłoszenia w prasie dotyczące przetargów na sprzedaż części majątku stoczni Szczecin, które nie znalazły w ubiegłym roku nabywców. Przetargi mają się odbyć 20 lipca.zwiń
18 maja 10, 13:46 Powodzianie do lekarzy bez skierowań Audio IAR Audio
Pacjenci ze Śląska, z terenów zalanych, nie potrzebują skierowań do lekarzy specjalistów.zwiń
18 maja 10, 13:44 Inwestycyjne hity wiosny Onet Agencyjne
Rewelacyjny debiut PZU na giełdzie sprawił, ze wiele osób dotychczas niezainteresowanych parkietem nabrało ochoty na ten rodzaj inwestycji. Na co teraz warto postawić?zwiń
18 maja 10, 13:35 TNS OBOP: Polacy najgorzej oceniają stan gospodarki PAP Agencyjne
W maju Polacy najgorzej wypowiadają się o stanie gospodarki, nieco lepiej o kierunku zmian w kraju, a relatywnie najlepsze są ich przewidywania na temat materialnych warunków życia w perspektywie trzyletniej - wynika z sondażu TNS OBOP.zwiń
18 maja 10, 13:34 Prezes BP broni wydobycia ropy spod dna morskiego PAP Agencyjne
Prezes koncernu BP Tony Hayward twierdzi, że wydobycie ropy naftowej ze złóż podmorskich jest potrzebne światu i nie zaprzestanie się go mimo katastrofy w Zatoce Meksykańskiej.zwiń

poniedziałek, 24 listopada 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
10:00Niemcy - Indeks instytutu IfoListopad

Najbliższe dni wolne na rynkach

Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie
Pią, 26 gru 14Polska - Drugi Dzień Bożego Narodzenia
Śr, 31 gru 14Niemcy - dzień wolny
Śr, 31 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET

Najbliższe terminy podatkowe

25 listopada 2014 (wtorek)AKCYZA - Podatnicy podatku akcyzowego rozliczają akcyzę.
25 listopada 2014 (wtorek)VAT - Rozliczenie podatku od towarów i usług za poprzedni miesiąc - VAT 7.
5 grudnia 2014 (piątek)ZUS - Składkę na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne odprowadzają jednostki budżetowe, zakłady...
8 grudnia 2014 (poniedziałek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
8 grudnia 2014 (poniedziałek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.