Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 25 lutego 2010
25 lut 10, 11:26 Z ciekawych spółek: Arteria Dom Maklerski BZ WBK Analiza
Grupa Kapitałowa Arteria S.A. świadczy usługi w zakresie outsourcingu sprzedaży oraz obsługi klienta. Działalność operacyjna koncentruje się w głównej mierze na segmencie call center oraz sprzedaży aktywnej.zwiń
25 lut 10, 11:22 Wg WSJ Hiszpania jest następna Saxo Bank Komentarz
Rynki pozytywnie zareagowały na wypowiedź Bernankego (niskie stopy procentowe w długim terminie) i dzień zakończyliśmy na plusach. ECB Stark - zwiększanie celu inflacyjnego w chwili obecnej jest błędem, w podobnym tonie wypowiada się Weber. S&P nie wyklucza kolejnej obniżki ratingu dla Grecji. Moodys utrzyma rating, jeśli rząd w Grecji dotrzyma obietnic.zwiń
25 lut 10, 11:20 Presja spadkowa w notowaniach EUR/USD TMS Brokers Komentarz
Notowania złotego wciąż pozostają pod silnym wpływem sytuacji panującej na światowych giełdach. Wczoraj kiedy amerykańskie parkiety zwyżkowały, kurs EUR/PLN spadł do poziomu 3,9700, natomiast dzisiaj wobec spadku cen akcji w Azji, odnotował on zwyżkę ponownie w okolice 4,0000.zwiń
25 lut 10, 11:16 Trzecia lekcja z lat 70. TMS Brokers Analiza
Jak pokazały ostatnie dwa lata, przewidywanie rozwoju sytuacji na rynkach finansowych jest zajęciem wielce ryzykownym. Bezprecedensowe zdarzenia w światowej ekonomii w tym czasie, znacznie zwiększyły jeszcze to ryzyko. Tym, co dotychczas wyjątkowo dobrze sprawdzało się w analizie bieżącej sytuacji, była analogia do bardzo trudnych lat 70.zwiń
25 lut 10, 11:13 Spółka dnia: One2One Dom Maklerski BZ WBK Analiza
Kurs spółki znajduje się w fazie konsolidacji po wcześniejszym wzroście. Teoretycznie większe prawdopodobieństwo należy przypisać wybiciu w górę, a sygnałem do wzrostu winno być pokonanie 7,31.zwiń
25 lut 10, 11:10 Stopy procentowe i benzyny wyciągnęły notowania ropy w górę e-petrol.pl Komentarz
Ropa naftowa podrożała w środę, utrzymując się na giełdzie w Londynie nieco poniżej poziomu 80 USD za baryłkę. Druga część tygodnia w notowaniach na rynku paliwowym minie pod dyktando publikacji o charakterze makroekonomicznym, które wpłyną także na ten segment.zwiń
25 lut 10, 11:10 Raport walutowy - 25.02 Tv TMS Brokers Tv
TMS Brokers o aktualnej sytuacji na giełdzie.zwiń
25 lut 10, 11:04 Polska dostanie dodatkowy miliard euro IAR Agencyjne
Polska dostanie z Brukseli dodatkowy miliard euro w latach 2011-2013 - poinformowali, na razie nieoficjalnie, urzędnicy w Komisji Europejskiej. To nagroda za dynamiczny rozwój gospodarczy w ostatnich latach.zwiń
25 lut 10, 11:02 "Niemcy ukradli złoto i nie wypłacili rekompensaty" IAR Agencyjne
Rząd w Atenach oskarżył Niemcy o to, że nie wypłaciły pełnej rekompensaty za złoto , skradzione z Narodowego Banku Grecji podczas drugiej wojny światowej. Wicepremier Grecji Theodoros Pangalos oświadczył, że ta kwestia "musi zostać w przyszłości poruszona".zwiń
25 lut 10, 11:00 Według PKN w I kw. '10 dyferencjał Ural/Brent niski na poziomie 0,7 USD na baryłce PAP Agencyjne
PKN Orlen podał w prezentacji wyników, że na dzień 19 lutego dyferencjał Ural/Brent pozostawał nadal na niskim poziomie 0,7 USD na baryłce, modelowa marża rafineryjna odbiła do 3,5 USD na baryłce, a marża petrochemiczna wzrosła do 617 euro na tonie.zwiń
25 lut 10, 11:00 Protest górników w Warszawie Audio IAR Audio
Sierpień 80 zapowiada protesty. Górnicy przyjadą do Warszawy, by obserwować prace górniczej komisji trójstronnej. Chociaż w pracach nie uczestniczą już od ponad miesiąca, to jak zapowiada szef związku - Bogusław Ziętek - będą protestować przeciwko polityce resortu wobec górnictwa.zwiń
25 lut 10, 11:00 Efekty funkcjonowania Parków Przemysłowych i Technologicznych w Polsce ipo.pl Analiza
Stworzenie Parków Przemysłowych i Technologicznych otworzyło nowy rozdział w historii polskiego przemysłu. Od tamtej pory w znacznym stopniu zacieśniła się bowiem współpraca pomiędzy przedsiębiorstwami a instytucjami naukowymi, wpływając na sukcesy obu stron.zwiń
25 lut 10, 10:59 Asseco Poland za 2,6 mln zł dostarczy system dla ZOZ-u w Tomaszowie Lubelskim PAP Agencyjne
Asseco Poland wygrało przetarg na dostawę, instalację i uruchomienie systemu informatycznego dla Samodzielnego Publicznego Zaspołu Opieki Zdrowotnej w Tomaszowie Lubelskim. Wartość kontraktu to 2,6 mln zł netto - wynika z suplementu do Dziennika Urzędowego UE.zwiń
25 lut 10, 10:59 W Niemczech stopa bezrobocia i liczba bezrobotnych w górę PAP Agencyjne
Stopa bezrobocia w Niemczech w lutym 2010, po uwzględnieniu czynników sezonowych, wyniosła 8,2 proc. wobec 8,1 proc. w styczniu - podał w czwartek Federalny Urząd Pracy w komunikacie.zwiń
25 lut 10, 10:58 Erste obniżyło rekomendację dla PKN Orlen PAP Agencyjne
Analitycy z Erste Group w raporcie z 24 lutego obniżyli rekomendację dla PKN Orlen do "redukuj" z "trzymaj", ale utrzymali cenę docelową na poziomie 30 zł.zwiń
25 lut 10, 10:57 Przychody PTC w IV kw. '09 spadły do 1,88 mld zł, a w całym '09 do 7,6 mld zł PAP Agencyjne
Przychody Polskiej Telefonii Cyfrowej (PTC), operatora sieci Era, spadły w czwartym kwartale 2009 roku do 1,882 mld zł, a w całym 2009 roku spadły do 7,602 mld zł - poinformowała spółka w komunikacie prasowym.zwiń
25 lut 10, 10:52 Niespodziewane pogorszenie nastrojów konsumentów we Francji PAP Agencyjne
We Francji w lutym niespodziewanie pogorszyły się nastroje konsumentów. Wskaźnik spadł w tym miesiącu do minus 33 pkt z minus 30 pkt w styczniu, po korekcie - poinformowało w czwartek w komunikacie biuro statystyczne w Paryżu.zwiń
25 lut 10, 10:46 Cło na towary z obszarów okupowanych przez Izrael PAP Agencyjne
Izraelskie towary z palestyńskich terenów okupowanych nie mogą być sprowadzane bez cła do Unii Europejskiej - orzekł Trybunał Sprawiedliwości UE w Luksemburgu.zwiń
25 lut 10, 10:24 Raport poranny – waluty świat EFIX Dom Maklerski S.A. Komentarz
Podczas wczorajszego, wieczornego handlu nastąpiło wyraźne umocnienie dolara amerykańskiego, co na reprezentującym jego siłę indeksie spowodowało wybicie górą z omawianej przeze mnie w ostatnich raportach konsolidacji.zwiń
25 lut 10, 10:09 Euro hits one-year lows versus yen on risk aversion Reuters Agencyjne
The euro hit a one-year low against the yen on Thursday as persistent worries over Greece's fiscal position fuelled risk aversion, prompting safe-haven flows into the low yielding Japanese currency.zwiń

dziś - czwartek, 24 lipca 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
01:50Japonia - Bilans handlu zagranicznegoCzerwiec-822,2 mld JPY
03:35Japonia - Indeks PMI dla przemysłu - wst.Lipiec50,8
09:30Niemcy - Indeks PMI dla usług - wst.Lipiec56,6
09:30Niemcy - Indeks PMI dla przemysłu - wst.Lipiec52,9
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla usług - wst.Lipiec54,4
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla przemysłu - wst.Lipiec51,9
10:30Wlk. Brytania - Sprzedaż detalicznaCzerwiec0,1% m/m
14:30USA - Wnioski o zasiłek dla bezrobotnychTydzień
16:00USA - Sprzedaż nowych domówCzerwiec

Najbliższe dni wolne na rynkach

Pią, 15 sie 14Polska - Dzień Wojska Polskiego
Pon, 25 sie 14W. Brytania - Letnie Święto Bankowe
Pon, 1 wrz 14USA - Święto Pracy
Pią, 3 paź 14Niemcy - Święto Zjednoczenia Niemiec
Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET

Najbliższe terminy podatkowe

jutro - 25 lipca 2014 (piątek)AKCYZA - Podatnicy podatku akcyzowego rozliczają akcyzę.
jutro - 25 lipca 2014 (piątek)VAT - Rozliczenie podatku od towarów i usług za poprzedni miesiąc - VAT 7.
5 sierpnia 2014 (wtorek)ZUS - Składkę na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne odprowadzają jednostki budżetowe, zakłady...
7 sierpnia 2014 (czwartek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
7 sierpnia 2014 (czwartek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.