Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 5 maja 2010
5 maja 10, 09:58 Złoty dalej traci na wartości XTB Komentarz
Środowy poranek przynosi kontynuację osłabienia złotego. O godzinie 9:46 kurs USD/PLN testował poziom 3,1183 zł, rosnąc o 2,4 gr w stosunku do wtorkowego zamknięcia. Kurs EUR/PLN , po wzroście o 1,5 gr, testował poziom 4,0343 zł. Ostatnio tak wysoko pary te były notowane odpowiednio w lipcu 2009 roku i lutym br.zwiń
5 maja 10, 09:56 Analizy Online: aktywa OFE wzrosły w kwietniu o 4,8 mld zł PAP Agencyjne
Aktywa zgromadzone w otwartych funduszach emerytalnych wzrosły w kwietniu o 4,8 mld zł, czyli o 2,5 proc., do 196,5 mld zł - podały w raporcie Analizy Online.zwiń
5 maja 10, 09:56 Złoty chłopak Forbes Prasa
Wielu zarządzających funduszami hedgingowymi idzie w ślady Toma Kaplana i inwestuje w złoto. Ale kim jest Tom Kaplan?zwiń
5 maja 10, 09:46 Raport walutowy - 05.05 Tv TMS Brokers Tv
TMS Brokers o aktualnej sytuacji na giełdzie.zwiń
5 maja 10, 09:45 Najsilniejsza wyprzedaż złotego od ponad 12 miesięcy Bank Millennium Komentarz
Szacunki inflacji wg MinFin Ministerstwo Finansów szacuje, że inflacja CPI spadła w kwietniu do 2,3% r/r z 2,6% r/r w marcu, inflacja znalazła się więc poniżej celu banku centralnego równego 2,5%. Szacunki są nieco wyższe od naszych oczekiwań i konsensusu „Parkietu” na poziomie 2,2%.zwiń
5 maja 10, 09:44 Raport poranny – waluty świat EFIX Dom Maklerski S.A. Komentarz
Wczorajsze spadki eurodolara zatrzymały się w okolicach 1,2935 i od tego poziomu kurs tej pary zaczął odbijać. Moim zdaniem wczorajszy spadek EUR/USD był najbardziej dynamiczną falą kolejnego impulsu w dół i obecnie oglądamy fazę jego korekty .zwiń
5 maja 10, 09:43 Sprzedaż detaliczna w strefie euro Open Finance Komentarz
Trzeci w tym roku strajk generalny greckich związków zawodowych oraz walka z wyciekającą ropą w Zatoce Meksykańskiej mogą odciągnąć uwagę od danych makroekonomicznych, ale na pewno nie poprawią nastrojów inwestorów.zwiń
5 maja 10, 09:32 IPO: DSS drastycznie zmienia prognozy Tv Onet Tv
Jeszcze z grudniu zeszłego roku Zarząd spółki Dolnośląskie Surowce Skalne prognozował wypracowanie 155 mln zł zysku netto w roku 2009. Później zmienił tę pozycję na 18,5 mln zł straty.zwiń
5 maja 10, 09:28 Na tory nie wyjedzie 46 pociągów Przewozów Regionalnych PAP Agencyjne
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Przewozów Regionalnych, w środę na tory nie wyjedzie 46 pociągów międzywojewódzkich przewoźnika - poinformował PAP Michał Lipiński z biura prasowego spółki. We wtorek odwołano 48 pociągów.zwiń
5 maja 10, 09:26 Na koniec I kw. backlog Qumaka-Sekom przekraczał 270 mln zł PAP Agencyjne
Na koniec I kw. wartość portfela zamówień Qumaka-Sekom na 2010 i 2011 r. przekraczała 270 mln zł. W I kw. zysk netto spółki spadł do 0,57 mln zł z 1,86 mln zł rok wcześniej, a przychody wzrosły do 47,5 mln zł z 36,91 mln zł - poinformowała spółka w raporcie kwartalnym.zwiń
5 maja 10, 09:18 Merkel: Europa stoi na rozdrożu PAP Agencyjne
Europa stoi w tych dniach na rozdrożu - powiedziała kanclerz Niemiec Angela Merkel, przedstawiając w Bundestagu projekt ustawy w sprawie pomocy finansowej dla pogrążonej w kryzysie zadłużenia Grecji.zwiń
5 maja 10, 09:15 S&P 500 – poniżej krytycznego wsparcia (1182-1184 pkt.) Markets.com Komentarz
S&P 500 (1174; -2.4%) – Wczorajsza sesja rozpoczęła się od silnych spadków, co wynikało z obaw o sytuację w Grecji i w innych krajach (Portugalia, Hiszpania, Irlandia, Włochy). Raporty makro z godziny 16-tej były lepsze, ale nie miały one żadnego wpływu na rynek.zwiń
5 maja 10, 09:13 EUR/USD – nowe długoterminowe dno, drastyczna przecena złotego Markets.com Komentarz
EUR/USD – Wtorek był kolejnym dniem silnej przeceny wspólnej waluty. Rynek sceptycznie ocenia plan przeprowadzenia bardzo trudnych reform i cięć w wydatkach przyjętych w weekend przez rząd Grecji. Rosły rentowności obligacji krajów PIIGS. W poniedziałek kurs euro osiągnął dzienne dno na poziomie 1.3154 USD. We wtorek dno wypadło na poziomie 1.2963 USD, w środę rano było to 1.2935 USD. O godzinie 7.30 euro było notowane po 1.2954 USD.zwiń
5 maja 10, 09:12 WIG20 – połamane bycze rogi Markets.com Komentarz
WIG20 (2453; -3.7%) – Początek sesji przyniósł wzrosty. Lokalne maksimum wypadło na poziomie 2568 pkt. Podaż szybko przejęła inicjatywę i doszło do spadków. Po przebiciu dna z piątku na poziomie 2544 pkt. otworzyła się droga do dalszych spadków.zwiń
5 maja 10, 09:11 BIEC: liczba bezrobotnych w najbliższych miesiącach powinna spadać PAP Agencyjne
Wskaźnik Rynku Pracy, informujący z wyprzedzeniem o zmianach w wielkości bezrobocia, w kwietniu nieznacznie zmalał w porównaniu do swojej wartości w marcu - podał instytut BIEC. Oznacza to, że liczba bezrobotnych w najbliższych miesiącach powinna spadać.zwiń
5 maja 10, 09:10 Hiszpania na celowniku XTB Komentarz
Choć przyznanie Grecji tak dużego pakietu pomocowego (110 mld EUR) jest pewnego rodzaju kamieniem milowym, nie na długo uspokoiło ono rynki. Wczoraj uwaga inwestorów przesunęła się w kierunku Hiszpanii. Jest to zrozumiałe o tyle, że zaoferowanie pakietu pomocowego dla tego kraju jest bardzo mało realne. Z drugiej strony jednak, na rynku rządzą już emocje. Póki co konsekwencjami są nowe minima w notowaniach EURUSD , a także odpływ kapitałów z bardziej ryzykownych rynków.zwiń
5 maja 10, 09:07 Czy zdążymy z drogami na Euro 2012? Audio Radio PiN Audio
Na jakim etapie jest plan budowy autostrad, czy zdążymy z na Euro 2012? Na te pytania odpowiada Jan Łuczak - prezes, Dolnośląskie Surowce Skalne SA. Prezes spółki, która dostarcza kruszywa pod budowę dróg uważa, że te najważniejsze drogi uda się oddać do użytku do maja 2012 roku.zwiń
5 maja 10, 09:05 MFW ma w niedzielę zatwierdzić kredyt dla Grecji PAP Agencyjne
Rada wykonawcza Międzynarodowego Funduszu Walutowego ma się spotkać w niedzielę, by zatwierdzić udzielenie Grecji kredytu 40 mld dolarów, co ma ją uchronić przed bankructwem - poinformował w Waszyngtonie rzecznik MFW.zwiń
5 maja 10, 08:57 Polska regionalna Raport
Informacje z województw, powiatów, miast i gmin. Inwestycje, przetargi, samorządy – przyglądamy się sytuacji w polskich regionach.zwiń
5 maja 10, 08:57 Grecki syndrom wciąż obecny BM BPH Komentarz
Kubeł zimnej wody na inwestorów na warszawskim parkiecie został wylany przez dojrzalsze rynki, które na fali obaw co do skuteczności (ogromnego) pakietu pomocowego dla Aten (zwłaszcza w kontekście ochoty Greków do zaciskania pasa), zmotywowały podaż do działania. Wzrost awersji do ryzyka wśród kapitału zagranicznego uderzył rykoszetem w krajowy rynek, który we wtorek należał do najsłabszych na Starym Kontynencie.zwiń

dziś - czwartek, 30 października 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
09:55Niemcy - Stopa bezrobocia s.a.Październik6,7%
11:00Strefa euro - Indeks nastrojów producentówPaździernik-5,1
11:00Strefa euro - Indeks nastrojów w gospodarcePaździernik100,7
11:00Strefa euro - Indeks nastrojów biznesuPaździernik0,05
11:00Strefa euro - Indeks nastrojów w usługachPaździernik4,4
11:00Strefa euro - Indeks nastrojów konsumentówPaździernik-11,1
13:30USA - Deflator PKB - wst.III kw.1,3% k/k
13:30USA - PKB (annualizowany) - wst.III kw.3,5%
13:30USA - Wnioski o zasiłek dla bezrobotnychTydzień287 tys,
13:30USA - PCE core - wst.III kw.1,4% k/k
14:00Niemcy - Inflacja HICP - wst.Październik0,7% r/r
14:00Niemcy - Inflacja CPI - wst.Październik0,8% r/r

Najbliższe dni wolne na rynkach

Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie
Pią, 26 gru 14Polska - Drugi Dzień Bożego Narodzenia
Śr, 31 gru 14Niemcy - dzień wolny

Najbliższe terminy podatkowe

7 listopada 2014 (piątek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
7 listopada 2014 (piątek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...
10 listopada 2014 (poniedziałek)ZUS - W tym terminie z ZUS rozliczają się przedsiębiorcy opłacający składki za siebie. Składka...
17 listopada 2014 (poniedziałek)ZUS - Termin płatności składek oraz złożenia deklaracji przez pracodawców zatrudniających...
17 listopada 2014 (poniedziałek)PODATEK OD NIERUCHOMOŚCI - Termin zapłaty miesięcznej kwoty podatku od nieruchomości przez osoby prawne i jednostki...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.