Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 7 kwietnia 2010
7 kwi 10, 13:32 Trzy giełdy zainteresowane strategicznym partnerstwem z GPW PAP Agencyjne
Nasdaq OMX, NYSE Euronext oraz London Stock Exchange odpowiedziały na ofertę GPW dotyczącą partnerstwa strategicznego z warszawską giełdą, obejmującego m.in. wdrożenie dla GPW nowego systemu transakcyjnego - poinformował PAP prezes GPW Ludwik Sobolewski.zwiń
7 kwi 10, 13:17 Mieszkanie w centrum na kredyt z dopłatą Home Broker Analiza
Podnosi się standard mieszkań dostępnych w ramach programu „Rodzina na swoim”. O ile jeszcze rok temu na kredyt z dopłatą można było kupić co najwyżej mieszkanie w wielkiej płycie, albo położone na peryferiach, to dziś można wybrać całkiem atrakcyjny lokal, znacznie bliżej centrum. Na taki kredyt można już kupić ciekawe mieszkanie na warszawskiej Ochocie czy w Śródmieściu Szczecina.zwiń
7 kwi 10, 13:16 Ceny paliw na polskich stacjach benzynowych zaczynają wędrówkę w górę e-petrol.pl Analiza
Ceny benzyn, oleju napędowego i autogazu na stacjach tankowania w Polsce utrwaliły się w tym tygodniu na poziomach najwyższych od początku roku. Dla kierowców nie mamy dobrych wiadomości, w najbliższych dniach szans na obniżki cen paliw nie ma.zwiń
7 kwi 10, 13:12 Kto chce płacić wiecznie? Ubezpiecz się od ryzyka długowieczności Reuters Agencyjne
Starzejąca się Europa może stwarzać możliwości do sprzedaży produktów oszczędnościowych, ale stanowi również realne zagrożenie dla niektórych segmentów branży usług finansowych. Eksperci emerytalni nazywają to zjawisko „toksycznym ogonem”.zwiń
7 kwi 10, 12:29 CBOS: polskim rodzinom żyje się coraz lepiej PAP Agencyjne
Polskim rodzinom żyje się coraz lepiej, mniej z nich jest zagrożonych ubóstwem. Jednak kryzys ekonomiczny spowodował, że częściej martwimy się o przyszłość - wynika z badań CBOS.zwiń
7 kwi 10, 12:27 Sam sobie sterem Onet Agencyjne
Zaangażowani, pełni pomysłów, stawiający na rozwój i swobodę. Ich praca nie zależy od liczby godzin przesiedzianych w biurze, a od zrealizowanych zadań. Polacy tłumnie przechodzą na pracę w charakterze wolnych strzelców.zwiń
7 kwi 10, 12:01 Europa na lekkich minusach TMS Brokers Komentarz
Wczorajszą sesję giełdy amerykańskie rozpoczęły na minusie, sukcesywnie zbliżając się do poziomu poprzedniego zamknięcia. Jednak nie wszystkim indeksom ostatecznie udało się zakończyć dzień na plusie. Dow Jones nieznacznie stracił 0,03%, S&P 500 wzrósł o 0,17%, a technologiczny Nasdaq zyskał 0,3%. Wczorajszy dzień był ubogi pod względem publikacji danych makro, natomiast na poczynania inwestorów wpływ miała prezentacja protokółu z ostatniego posiedzenia FOMC .zwiń
7 kwi 10, 11:57 Firmy wolą freelancerów Polska The Times Prasa
Przedsiębiorcy , zamiast zatrudniać na etaty, wolą podpisywać z pracownikami umowy-zlecenia.zwiń
7 kwi 10, 11:42 Plan ratunkowy nie pomaga Grecji The Washington Post Prasa
We wtorek koszt obsługi greckiego długu gwałtownie wzrósł. W atmosferze ogólnego niepokoju do Aten wybrali się Przedstawiciele Międzynarodowego Funduszu Walutowego, a rynki coraz bardziej obawiają się, że plan ratunkowy zaproponowany przez europejskich sąsiadów nie pozwoli uniknąć kryzysu w potężnie zadłużonym państwie.zwiń
7 kwi 10, 11:38 Arabia Saudyjska chce używać ropy do produkcji energii Reuters Agencyjne
Arabia Saudyjsk a, największy na świecie eksporter ropy naftowej, chce zwiększyć wykorzystanie tego surowca do produkcji energii , powiedział w środę wiceminister ds. elektryczności, Saleh Alawaji.zwiń
7 kwi 10, 11:31 PKB strefy euro bez zmian w IV kwartale 2009 PAP Agencyjne
Produkt Krajowy Brutto w strefie euro pozostał bez zmian w IV kwartale 2009 r. kwartał do kwartału, po wzroście w III kwartale o 0,4 proc. - poinformował w środę urząd statystyczny Eurostat w końcowym wyliczeniu.zwiń
7 kwi 10, 11:30 "Nie" dla prywatyzacji służby zdrowia Audio IAR Audio
Dziś - w światowym Dniu Zdrowia - kilka tysięcy pracowników służby zdrowia ma demonstrować w Warszawie. Związkowcy zapowiadają walkę o równy dostęp do świadczeń medycznych oraz o swoje prawa. Do protestu przyłączą także przedstawiciele Śląsko-Dąbrowskiej Solidarności.zwiń
7 kwi 10, 11:22 Sztuczne wyspy, prawdziwy luksus Fotoreportaż Fotoreportaż
Kto odłożył większą gotówkę na wakacje, może wreszcie pojechać w najbardziej luksusowe miejsce na świecie. Wyspy Palmowe to zespół trzech sztucznych wysp w Emiratach Arabskich. Na całość składają się Palma Dżamira, Dżabal Ali oraz Dira. Na powierzchni wysp powstały ekskluzywme hotele, sklepy, kompleksy mieszkalne. Zobacz galerię: Jeden z najdroższych hoteli świata już otwarty Czytaj więcej wiadomości w raporcie specjalnym Lux-strefa zwiń
7 kwi 10, 11:09 Fed obawia się deflacji Saxo Bank Komentarz
Dziś opublikowany został raport z ostatniego spotkania FED i pokazał, że jego członkowie coraz bardziej obawiają się deflacji. Innymi słowy niskie stopy procentowe pozostaną na tych poziomach przez dłuższy okres czasu. Hoenig był ponownie w opozycji do stwierdzenia „dłuższy okres czasu” i argumentował, iż FED powinien iść w kierunku wczesnej podwyżki. Inni członkowie byli „gołębi” twierdząc, że „ryzyka związane z wczesnym zaostrzaniem polityki monetarnej przekraczają te wiążace się z późniejszym rozpoczęciem”.zwiń
7 kwi 10, 10:59 Strajk francuskich kolejarzy IAR Agencyjne
Francuskim związkowcom udało się w poważnym stopniu zakłócić działanie kolei państwowych. W przeciwieństwie do poprzednich akcji protestacyjnych strajk kolejarzy został ogłoszony na czas nieograniczony. Jak dotąd ruch pociągów we Francji odpowiada przewidywaniom ogłoszonym wcześniej przez dyrekcję kolei państwowych SNCF.zwiń
7 kwi 10, 10:51 Protest związkowców z PKP PLK PAP Agencyjne
Związkowcy ze spółki PKP Polskie Linie Kolejowe mają w środę zablokować tory w Gdańsku, Włoszczowie i Lublinie; będą w ten sposób domagać się podwyżki.zwiń
7 kwi 10, 10:50 Prawdopodobieństwo, że inflacja będzie powyżej lub poniżej celu jest zbliżone - Rzońca z RPP PAP Agencyjne
Członek RPP Andrzej Rzońca w wywiadzie dla PAP ocenia, że prawdopodobieństwo, że inflacja będzie powyżej lub poniżej celu jest zbliżone, a ryzyka występują po stronie nadmiernego umocnienia kursu PLN jak i czynników zewnętrznych.zwiń
7 kwi 10, 10:49 Indeks PMI composite w strefie euro mocniej wzrósł niż oceniano PAP Agencyjne
Indeks PMI composite w strefie euro, przygotowywany przez Markit Economics, wyniósł w marcu 2010 r. do 55,9 pkt wobec 53,7 pkt w lutym - podano końcowe wyliczenia na stronach internetowych w środę.zwiń
7 kwi 10, 10:49 Indeks PMI w usługach strefy euro mocniej w górę niż się spodziewano PAP Agencyjne
Indeks PMI, określający koniunkturę w sektorze usług strefy euro, przygotowywany przez Markit Economics, wyniósł w marcu 2010 r. 54,1 pkt wobec 51,8 pkt w lutym - podały w środę źródła rynkowe w końcowych wyliczeniach.zwiń
7 kwi 10, 10:48 Wpływy reklamowe dzienników spadły w lutym '10 o 10,9 proc. do 160,4 mln zł PAP Agencyjne
Cennikowe wpływy reklamowe dzienników spadły w lutym 2010 roku o 10,9 proc. do 160,4 mln zł - poinformowały Wirtualnemedia.pl opierając się na danych firmy Expert Monitor.zwiń

dziś - wtorek, 23 września 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
09:30Niemcy - Indeks PMI dla przemysłu - wst.Wrzesień50,3
09:30Niemcy - Indeks PMI dla usług - wst.Wrzesień55,4
10:00Polska - Sprzedaż detalicznaSierpień1,7% r/r
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla usług - wst.Wrzesień52,8
10:00Polska - Stopa bezrobociaSierpień11,7%
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla przemysłu - wst.Wrzesień50,5

Najbliższe dni wolne na rynkach

Pią, 3 paź 14Niemcy - Święto Zjednoczenia Niemiec
Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie
Pią, 26 gru 14Polska - Drugi Dzień Bożego Narodzenia

Najbliższe terminy podatkowe

25 września 2014 (czwartek)AKCYZA - Podatnicy podatku akcyzowego rozliczają akcyzę.
25 września 2014 (czwartek)VAT - Rozliczenie podatku od towarów i usług za poprzedni miesiąc - VAT 7.
6 października 2014 (poniedziałek)ZUS - Składkę na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne odprowadzają jednostki budżetowe, zakłady...
7 października 2014 (wtorek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
7 października 2014 (wtorek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.