Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 22 marca 2010
22 mar 10, 09:09 Na posiedzeniu w III nie będzie zmiany nieformalnego nastawienia - Zielińska-Głębocka, RPP PAP Agencyjne
Na posiedzeniu w marcu nie powinno być zmiany nieformalnego nastawienia z neutralnego. Złoty raczej w lekkim trendzie aprecjacyjnym - uważa Anna Zielińska-Głębocka z RPP . Jej zdaniem, NBP przekaże do budżetu zysk w wysokości 4-8 mld zł.zwiń
22 mar 10, 09:06 Harce trzech wiedźm BM BPH Komentarz
Na przebieg piątkowej sesji na warszawskim parkiecie rzutowało wygaśnięcie marcowej serii kontraktów terminowych. Neutralne zakończenie czwartkowego handlu na Wall Street oraz puste kalendarium makro sprawiły, że w piątek na parkiecie panowały rządy trzech wiedźm.zwiń
22 mar 10, 09:03 Zwyżki do czerwca? Beskidzki Dom Maklerski Komentarz
Ostatnia sesja ubiegłego tygodnia cechowała się bardzo duża zmiennością i rekordowymi obrotami. WIG20 po mocnej amplitudzie wahań, spowodowanej wygasaniem marcowych serii kontraktów terminowych, zakończył ostatecznie dzień handlu na małym, 0,16% minusie, i notuje obecnie wartość 2441.39 pkt.zwiń
22 mar 10, 09:01 Gigantyczne obroty i duża zmienność Beskidzki Dom Maklerski Komentarz
Dzisiejszą sesję WIG20 rozpoczął niemal z poziomu wczorajszego zamknięcia tj. 2446,1pkt, w okolicy którego pozostał przez pierwsze minuty piątkowego handlu.zwiń
22 mar 10, 09:00 Przewaga podaży Beskidzki Dom Maklerski Komentarz
Od dzisiejszej sesji na wykresie będziemy obserwować czerwcową serię kontraktów na WIG20.zwiń
22 mar 10, 09:00 Aukcja czy inwestycja? Rynek Spożywczy Prasa
Zakłady sektora spożywczego szukają oszczędności, analizując wszelkie źródła zbędnych wydatków w procesie produkcyjnym. Pomysły na obcięcie kosztów dotyczą również energooszczędności i możliwie najtańszego pozyskiwania energii.zwiń
22 mar 10, 08:58 EUR/USD – poniżej linii trendu wzrostowego Markets.com Komentarz
W piątek doszło do przełamania linii 3-tygodniowego trendu wzrostowego. Dzienne dno wypadło na poziomie 1.3502 USD. Po godzinie 16-tej rozpoczęło się odbicie.zwiń
22 mar 10, 08:56 S&P 500 – możliwe spadki Markets.com Komentarz
Początek sesji przyniósł spadki. Po godzinie 16-tej rozpoczęła się konsolidacja. Końcówka dnia przyniosła wybicie w dół i niewielkie pogłębienie minimum z początku sesji.zwiń
22 mar 10, 08:55 Strajk BA: na Okęciu bez większych kłopotów Audio IAR Audio
Na warszawskim Lotnisku Okęcie nie ma większych problemów w związku ze strajkiem w British Airways.zwiń
22 mar 10, 08:53 Bank Indii umocnił dolara XTB Komentarz
Niespodziewanie powróciły obawy o skutki zacieśnienia polityki monetarnej w Azji. Bank Indii podniósł w piątek stopy procentowe i dał rynkom do zrozumienia, iż proces ten będzie kontynuowany. W reakcji na tę decyzję dolar umocnił się, a na rynkach akcji i surowców obserwowaliśmy spadki. O polityce monetarnej, nie tylko w Indiach, głośno będzie także w tym tygodniu.zwiń
22 mar 10, 08:52 Zysk netto grupy PBG w IV kw. '09 według wyliczeń PAP wyniósł 101,5 mln zł PAP Agencyjne
Zysk netto grupy PBG , przypadający akcjonariuszom podmiotu dominującego, wyniósł w IV kwartale 2009 roku, według wyliczeń własnych PAP, 101,5 mln zł i był wyższy od konsensusu PAP o 15,5 proc.zwiń
22 mar 10, 08:51 Intersport zakłada w '10 3,8 mln zł zysku netto i 238 mln zł przychodów PAP Agencyjne
Intersport szacuje, że w 2010 roku wypracuje 3,8 mln zł zysku netto, a przychody spółki wzrosną o 9 proc. rok do roku do 238 mln zł - podała spółka w komunikacie.zwiń
22 mar 10, 08:46 Morgan Stanley rekomenduje "równoważ" PGE PAP Agencyjne
Analitycy Morgan Stanley rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla Polskiej Grupy Energetycznej od zalecenia "równoważ" - podała agencja Bloomberg.zwiń
22 mar 10, 08:45 Ropa tanieje z powodu obaw, że kraje zaczną podwyższać stopy proc . PAP Agencyjne
Ropa naftowa tanieje na giełdzie w Nowym Jorku z powodu obaw, że kraje na świecie zaczną podwyższać stopy procentowe podobnie jak niespodziewanie zrobił to bank centralny Indii, a to spowodowałoby osłabienie ożywienia globalnego popytu na paliwa - podają maklerzy.zwiń
22 mar 10, 08:45 Co po kryzysie? Perspektyw rozwoju polskich przedsiębiorstw w 2010 r. Fotoreportaż Fotoreportaż
Plany przedsiębiorstw na 2010 rok były jednym z elementów ankiety skierowanej na przełomie 2009 i 2010 roku przez Konfederację Pracodawców Polskich do swoich członków. W badaniu wzięli udział przedsiębiorcy praktycznie ze wszystkich obecnych na polskim rynku branż i regionów. Raport Konfederacji Pracodawców Polskich Przeczytaj: W tym roku polskie firmy nie zatrudnią nowych pracowników zwiń
22 mar 10, 08:44 Wyrok ws. największej łapówki w Polsce IAR Agencyjne
W szczecińskim sądzie okręgowym ma zostać ogłoszony wyrok w aferze "Bryza". To sprawa największej do tej pory ujawnionej w Polsce łapówki.zwiń
22 mar 10, 08:42 Zysk netto Bogdanki w IV kw. '09 spadł do 17,1 mln zł z 30,5 mln zł w IV kw. '08 PAP Agencyjne
22 mar 10, 08:38 PGNiG w '09 nadal bez dodatniej marży na sprzedaży gazu PAP Agencyjne
Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo w 2009 roku nadal nie zanotowało dodatniej marży na sprzedaży gazu wysokometanowego. W całym ubiegłym roku wyniosła ona minus 3 proc., jednak rok wcześniej było to minus 7 proc. - podała spółka w komunikacie.zwiń
22 mar 10, 08:32 Opracowano bezpieczniejsze paliwo dla satelitów PAP Agencyjne
Europejska Agencja Kosmiczna (ESA) pracuje nad bezpiecznym paliwem dla satelitów, które ma zastąpić używaną obecnie hydrazynę. Nowe paliwo jest dużo mniej toksyczne i bardziej wydajne.zwiń
22 mar 10, 08:29 Seria marcowa wygasła BM BPH Komentarz
Piątkowa sesja na rynku terminowym zgodnie z oczekiwaniami zapewniła wszystkim sporo emocji. Wygaśnięcie oraz rozlicznie marcowych serii instrumentów pochodnych tradycyjnie zdało inwestorów na łaskę trzech wiedźm, które i tym razem zamieszały ostatnią godziną piątkowej sesji.zwiń

dziś - poniedziałek, 1 września 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
03:35Japonia - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień52,2
08:00Niemcy - PKB s.a. - fin.II kw.-0,2% k/k
08:00Niemcy - PKB n.s.a. - fin.II kw.0,8% r/r
09:00Polska - Indeks PMI dla przemysłuSierpień49,0
09:00Polska - Wskaźnik Rynku Pracy wg BIECSierpień85,3
09:55Niemcy - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień51,4
10:00Strefa euro - Indeks PMI dla przemysłu - fin.Sierpień50,7
10:30Wlk. Brytania - Podaż pieniądza M4Lipiec0,3% m/m
10:30Wlk. Brytania - Indeks PMI dla przemysłuSierpień52,5

Najbliższe dni wolne na rynkach

Pon, 1 wrz 14USA - Święto Pracy
Pią, 3 paź 14Niemcy - Święto Zjednoczenia Niemiec
Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie

Najbliższe terminy podatkowe

5 września 2014 (piątek)ZUS - Składkę na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne odprowadzają jednostki budżetowe, zakłady...
8 września 2014 (poniedziałek)KARTA PODATKOWA - Termin uiszczenia podatku dochodowego od podatników rozliczających się w formie karty podatkowej.
8 września 2014 (poniedziałek)CIT - Termin wpłaty zryczałtowanego podatku dochodowego pobranego od wpłaconych w poprzednim...
10 września 2014 (środa)ZUS - W tym terminie z ZUS rozliczają się przedsiębiorcy opłacający składki za siebie. Składka...
15 września 2014 (poniedziałek)ZUS - Termin płatności składek oraz złożenia deklaracji przez pracodawców zatrudniających...

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.