Najnowsze

Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje, które są umieszczane w serwisie biznes.pl wg daty publikacji.
Wyniki dla filtrowania: 27 kwietnia 2010
27 kwi 10, 16:06 Wzrósł indeks cen domów S&P/CaseShiller w USA PAP Agencyjne
Indeks cen domów S&P/CaseShiller wzrósł w lutym o 0,64 proc. rdr i wyniósł 144,03 punktów.zwiń
27 kwi 10, 16:05 Ponad 175 mln zł na infrastrukturę energetyczną na Podkarpaciu PAP Agencyjne
Budowa ekonomicznego oświetlenia dróg i placów zasilanego energią wiatru i słońca w gminie Kołaczyce to jeden ze 115 projektów, które będą realizowane z podkarpackiego Regionalnego Programu Operacyjnego (RPO).zwiń
27 kwi 10, 15:54 Solidarność: nie ma sygnałów o zwolnieniach w fabryce Fiata PAP Agencyjne
Przedstawiciele Solidarności w tyskiej fabryce samochodów Fiata nie mają dotąd żadnych sygnałów, by realizacja strategicznych planów włoskiego koncernu miała przełożyć się na skokowy spadek produkcji lub masowe zwolnienia pracowników w Tychach.zwiń
27 kwi 10, 15:50 Mikroskopijne mieszkania dla ubogich Tv Reuters Tv
W Pekinie biedni Chińczycy mogą zamieszkać w mikroskopijnych pomieszczeniach.zwiń
27 kwi 10, 15:38 Monsun rozwieje chmury nad indyjskimi zbiorami cukru Reuters Agencyjne
Dobre prognozy monsunowe wzmacniają perspektywy, że Indie zmniejszą import cukru, uwolnią eksport zboża i kupią więcej złota, bo deszcze zwiększą dostawy w kraju, który jest wiodącym konsumentem większości surowców rolnych.zwiń
27 kwi 10, 15:34 KE: do 2,5 mld euro strat w wyniku wybuchu wulkanu PAP Agencyjne
Unijny komisarz ds. transportu Siim Kallas oszacował na 1,5 do 2,5 mld euro straty spowodowane paraliżem ruchu lotniczego po wybuchu islandzkiego wulkanu. By pomóc przewoźnikom, KE proponuje przejściowe poluzowanie przepisów, w tym odroczenie niektórych opłat.zwiń
27 kwi 10, 15:20 Raport popołudniowy – waluty świat EFIX Dom Maklerski S.A. Komentarz
Umacniający się dolar przy pro spadkowych tendencjach na rynkach głównych walut europejskich, to kluczowe czynniki, które determinowały zachowanie najważniejszych par w ciągu ostatnich godzin. Dość duże ruchy tych ostatnich instrumentów zbliżają się już do zakresów przeciętnej zmienności i tym samym przynajmniej na dzisiaj potencjał poszczególnych par jest już ograniczony.zwiń
27 kwi 10, 15:20 Strajki paraliżują Ateny i Lizbonę Tv Reuters Tv
Strajki pracowników sektora transportu paraliżują stolice Portugalii i Grecji. Transportowcy protestują przeciwko oszczędnościowym planom rządów.zwiń
27 kwi 10, 15:16 Drożeje benzyna i olej napędowy z PKN Orlen PAP Agencyjne
PKN Orlen podnosi od wtorku hurtowe ceny benzyny bezołowiowej Eurosuper 95 o 21 zł, benzyny bezołowiowej Super Plus 98 o 22 zł i oleju napędowego o 20 zł na tysiąc litrów - poinformował płocki koncern.zwiń
27 kwi 10, 15:14 5,2 mld zł przychodu z prywatyzacji w pierwszym kwartale 2010 r. PAP Agencyjne
Skarb Państwa w pierwszym kwartale tego roku uzyskał 5,2 mld zł przychodu z prywatyzacji - poinformowało Centrum Informacyjne Rządu. W 2010 r. chce sprzedać majątek za 25 mld zł.zwiń
27 kwi 10, 15:13 UE: w budżecie 2011 wzrost wydatków na spójność PAP Agencyjne
Komisja Europejska przyjęła propozycję budżetu UE na rok 2011, zakładając 17-procentowy wzrost wydatków na politykę spójności. Do Polski ma trafić jedna piąta puli, czyli ponad 10,2 mld euro.zwiń
27 kwi 10, 15:12 Drożeje olej grzewczy z PKN Orlen PAP Agencyjne
PKN Orlen podnosi od wtorku hurtową cenę oleju grzewczego Ekoterm Plus o 24 zł na tysiąc litrów - poinformował płocki koncern.zwiń
27 kwi 10, 15:11 Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o e-podpisach PAP Agencyjne
Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o podpisach elektronicznych - poinformowało Centrum Informacyjne Rządu. E-podpisy mają stać się popularniejsze zarówno w administracji publicznej, jak i w firmach.zwiń
27 kwi 10, 15:07 Komentarz popołudniowy – rynek złotego EFIX Dom Maklerski S.A. Komentarz
Kolejne spekulacje na temat Grecji napływające na rynek nie sprzyjają giełdom. Osłabia się też euro , a pogorszenie nastrojów widać także na notowaniach par złotówkowych. Ostatnie godziny przyniosły kilka figur straty naszej waluty względem euro oraz dolara.zwiń
27 kwi 10, 15:05 Zły dzień dla sektora finansowego i zdrowia DM Capital Partners Komentarz
Giełdy w USA negatywnie rozpoczęły nowy tydzień. Jedynie Dow Jones dzięki Caterpillarowi (CAT) zamknął się na niewielkim plusie, pozostałe indeksy nieco spadły i uległy korekcie z 19-miesięcznego maksimum. Blue Chips indeks Dow Jones wzrósł o 0,01% do 11,205.03 punktu, indeks szerokiego rynku S&P 500 spadł o 0,43% do 1,212.05 punktu i indeks  technologiczny Nasdaq Composite spadł o 0,28% do 2,522.95 punktu.zwiń
27 kwi 10, 15:00 Młode rekiny zarobiły nawet 150 proc. na kontraktach Onet Agencyjne
Wirtualna Gra giełdowa organizowana przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie przyciągnęła w tym roku ponad 20 tys. uczestników. Najlepsi zarobili na kontraktach terminowych 151,7 proc., a na akcjach 20 proc. w ciągu 4 miesięcy.zwiń
27 kwi 10, 14:58 Gala Rekiny Przedsiębiorczości Fotoreportaż Onet Fotoreportaż
Gala  Finałowa I Edycji Projektu „Rekiny Przedsiębiorczości” Projekt „ Rekiny przedsiębiorczości” realizowany jest przez Fundację Rynku Kapitałowego i współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Projekt składa się z Szkolnej Internetowej Gry Giełdowej oraz z kursu e-learningowego sigg.edu.pl. Najlepsi szkolni inwestorzy i ich nauczyciele, wyłonieni spośród 5104 zespołów z 828 szkół odebrali dyplomy i wyróżnienia na parkiecie warszawskiej Giełdy Papierów Wartościowych. Przeczytaj: Młode rekiny zarobiły nawet 150 proc. na kontraktach zwiń
27 kwi 10, 14:41 ING rekomenduje realizację zysku na krótkiej pozycji przy kursie 3,91/EUR PAP Agencyjne
ING Bank Śląski rekomenduje realizację zysku na krótkiej pozycji przy kursie 3,91 zł za euro.zwiń
27 kwi 10, 14:40 UE może zorganizować szczyt w sprawie Grecji PAP Agencyjne
Unia Europejska może zorganizować szczyt w sprawie Grecji - poinformował premier Finlandii Matti Vanhanen, cytowany przez gazetę "Helsingin Sanomat".zwiń
27 kwi 10, 14:39 Kęty szukają podmiotów do przejęcia w Europie Zachodniej PAP Agencyjne
Kęty poszukują potencjalnych celów akwizycyjnych w Europe Zachodniej, głównie w Niemczech. Na akwizycje mogą przeznaczyć około 100 mln euro w ciągu pięciu lat - poinformował na wtorkowej konferencji Dariusz Mańko, prezes Kęt.zwiń

dziś - poniedziałek, 20 października 2014

CzasDaneOkresAktualna wartość
08:00Niemcy - Inflacja PPIWrzesień
10:00Strefa euro - Saldo rachunku bieżącego s.a.Sierpień

Najbliższe dni wolne na rynkach

Wt, 11 lis 14Polska - Święto Niepodległości
Czw, 27 lis 14USA - Święto Dziękczynienia
Pią, 28 lis 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14W. Brytania - sesja skrócona - koniec o 13:30 CET
Śr, 24 gru 14Polska - Wigilia
Śr, 24 gru 14USA - sesja skrócona - koniec o 19:00 CET
Śr, 24 gru 14Francja - sesja skrócona - koniec o 14:05 CET
Czw, 25 gru 14Polska - Boże Narodzenie
Pią, 26 gru 14Polska - Drugi Dzień Bożego Narodzenia
Śr, 31 gru 14Niemcy - dzień wolny

Najbliższe terminy podatkowe

dziś - 20 października 2014 (poniedziałek)CIT - Termin zapłaty zaliczki na podatek dochodowy przez osoby prawne.
dziś - 20 października 2014 (poniedziałek)PIT - Zaliczka na podatek dochodowy od osób fizycznych.
dziś - 20 października 2014 (poniedziałek)RYCZAŁT - Zapłata zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych.
27 października 2014 (poniedziałek)AKCYZA - Podatnicy podatku akcyzowego rozliczają akcyzę.
27 października 2014 (poniedziałek)VAT - Rozliczenie podatku od towarów i usług za poprzedni miesiąc - VAT 7.

Dodaj do "Ulubionych"

zamknij

Aby dodać naszą stronę do Ulubionych naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + D na klawiaturze.